Od września uczniowie gimnazjum mają okazję uczestniczyć w spotkaniach koła kulinarnego. Pod opieką p.Agnieszki Gadek, p. Agaty Wons-Wiechy oraz p. Joanny Wons-Klety poznają smaczne a zarazem bardzo zdrowe przepisy na szybkie i proste dania. Podczas spotkań, które odbywały się w szkole, uczniowie mogli samodzielnie przygotować min. masło z orzeszków ziemnych, nutellę oraz inne pasty kanapkowe. Wszystko z użyciem naturalnych składników. Również w czasie ferii zimowych udało się zorganizować warsztay robienia pizzy i smacznych deserów w restauracji Rucola w Zawadzie.
Uczennice mogły skomponować swoją własną pizzę, która następnie była wypiekana w tradycyjnym piecu. Całe spotkanie było bardzo smacznym i ciekawym przeżyciem, a nie odbyłoby się bez pomocy rodziców pani Adrianny Wodarczyk oraz pani Cecyli i pana Mirosława Rajnoga, którzy włączyli się w organizację tego wydarzenia. Serdecznie dziękujemy. Zdjęcia